loader image

Van Die Dingen

31 juli 2018

l

Arjan Bosch

AaBb

Jullie moeten goed begrijpen, ik heb niets tegen dingen. Dé dingen! Vermits ze zich gedragen. Zo kunnen levenloze dingen knap irritant zijn maar dingen waarin het leven zich manifesteert zijn mogelijk nog irritanter. Zo kan het ene ding waar je op zit, vervelender zitten dan een ander wat zachter ding. Loop je over een aangelegd ding dan mag je maar hopen dat er geen dingen in zitten die je laten struikelen.

Zo woon ik samen met een lief ding en wij zorgen goed voor elkaar, voor de dingen die wij voortgebracht hebben, en de dingen in onze naaste omgeving.

Dagelijks verdiepen wij ons in de dingen om ze beter te kunnen begrijpen. Maar vooralsnog grijpen we er vaak genoeg gewoon naast. Want dingen laten zich niet begrijpen. Dingen laten zich liefhebben of roepen afschuw op. Dingen gloeien, of voelen koud aan. Dingen maken je radeloos of intens gelukkig. Kortom, dingen zijn er om gek van te worden …..

Ik heb mij eens door iemand laten vertellen dat dingen kunnen spreken.
Als ik dit met vrienden deel moeten ze lachen. Ja zeg, dat geloof je toch zeker zelf niet.

Dat de dingen brommen. Zeg maar: alle dingen brommen!
Dit is wetenschappelijk aangetoond. Alle dingen levend en levenloos brommen hard of zacht. Al lijken ze stil. Luister je aandachtig dan hoor je ze brommen. Maar of ze je wat te vertellen hebben, ik dacht het niet!

Zo zou de dag een avontuur kunnen zijn. Maar nee, de dingen worden je letterlijk en figuurlijk opgedrongen. Ze zijn je tot last! Je kunt gewoonweg niet zeggen:
ik wil niks meer met jullie dingen, te maken hebben. Want er zijn maar relatief weinig dingen die echt goed kunnen luisteren.

Maar ja, zo werkt het dus niet. Je zult je elke dag, hoe dan ook, moeten verdiepen in wellicht één of mogelijk in veel meer dingen. Ze achtervolgen je! Jawel. Paranoïde worden we met zijn allen van de dingen. Van die dingen! En dan met name van de hoogst vermakelijke, de verleidelijke dingen zoals daar zijn de smaakvolle en niet te vergeten alle dingen van een seksueel aantrekkelijke geaardheid ….

… Hier laat ik het voor nu maar bij.

Aanwezigen. De dingen ook dus. Blijf, als het lukt, alle dingen van een zonnige kant bekijken!

Ennuh … Succes met alle dingen én met het onmogelijke ding wat je w.s. zelf bent.

Geschreven door Arjan Bosch

Reacties

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Blog

Blog categorieën

De Lege Mens

Dichtbundel

De Lege Mens

Uitspraken

De Lege Mens

Manifesten

U kunt de inhoud van deze pagina niet kopiëren